Sókabin, sószoba

A sókabin 2-10 fő befogadására alkalmas intenzív légzésterápiás helyiség, mely mind a légzőszervi panaszokban szenvedő, mind pedig az egészséges emberek számára kedvező élettani hatású. Egy sókabin, méretétől függően, több száz, több ezer kg természetes sótömböt tartalmaz. A sókabin mikroklímája telített sóoldat párologtatásával és a beépített ventillációs rendszerrel szabályozható. Száraz légkör esetén kizárhatjuk az asztmásoknál előforduló, vízbázisú inhaláció okozta nyálkahártya-irritációt. A sótömbök nagy mennyisége alakítja ki a helyiség kedvező mikroklímáját. A só- kristályok legfontosabb hatóanyaga a nátrium-klorid, melynek száraz aerosolja a sótömbökből folyamatosan szabadul fel, kialakítva így egy száraz, sós légteret. Ebben a mikroklímában az allergének és baktériumok száma alacsony szintre csökken.

A felépítmény természetes anyagokból készül, az Ön egyéni elképzelése és igénye szerint. Sókamráinkhoz extra tartozékként fény- és hangterápia is rendelhető. A sókamra elhelyezhető lakásban, szabadidő- és wellness központokban, munkahelyeken, iskolákban, óvodákban, közösségi helyeken.

Sószoba kialakításakor a helyiséget alakítjuk át a sótömbök befogadására alkalmassá, természetes anyagokból, egyéni igények szerint. A sószobában több tonna természetes sótömböt helyezünk el, melynek köszönhetően a sószoba mikroklímája közel azonos a természetes sóbarlangok mikroklímájával. A sótömbök hatását fokozni lehet telített sóoldat párologtatásával is. A sótömbök több száz négyzetméteres aktív felülete alakítja ki a helyiség kedvező mikroklímáját. A sókristályok legfontosabb hatóanyaga a nátrium-klorid, melynek száraz aerosolja a sótömbökből folyamatosan szabadul fel, kialakítva így egy száraz, sós légteret. Ebben a mikroklímában az allergének és baktériumok száma alacsony szintre csökken.

Extra tartozékként fény- és hangterápia is rendelhető.

Sószoba kialakítható lakásban, közösségi helyeken, óvodákban, iskolákban, szabadidő- és wellnessközpontokban, munkahelyeken.

Alapterület
Férőhely (fő)Nettó ár (Ft)*
120 x 140 cm3866.250
140 x 180 cm41.128.750
200 x 200 cm61.391.250
Megnevezés
Nettó ár (Ft)*
Fényterápia73.500
Hangterápia94.500
Háttámla15.750
Lehajtható asztal42.000
* Az árak tájékoztató jellegűek, lakossági árak!