Beüzemelés és téliesítés

A medence beüzemelése

Tavasszal el kell távolítani a medence téli takaróját és az azt rögzítő vízzsákokat. Ki kell szedni a vízből a fagytesteket, pótolni kell a medence vizét a megfelelő szintre. Vissza kell szerelni az ősszel eltávolított alkatrészeket, össze kell szerelni a gépészetet.

Ellenőrizni kell a szűrőben a kvarchomok állapotát, amennyiben laza, porózus, akkor csak fertőtleníteni kell Filtershock tablettával, ha a mészkő kirakódástól kezd összeállni, akkor cserélni kell, vagy Decalcit Filter vegyszerrel kell a mészkő kirakódást kioldani a töltetből.

Végül be kell adagolni a vegyszerekből az induló adagot. Ha a medencénkbe netán valamilyen szennyeződés került, vagy nagyon elvízkövesedett a medence fala, akkor elengedhetetlen a teljes vízmennyiség lecserélése.

Ha a vízköves réteget nem távolítjuk el akkor a  későbbiekben hatalmas munkában lesz részünk, és nem is biztos, hogy lesz szakember aki elvállalná, ajánljunk neki bármennyi pénzt is érte.

Ráadásul a vízköves részek előszeretettel algásodnak be, amit aztán szezon közben porszívóval sem tudunk eltávolítani. A vízkő lerakódást Decalcit Becken folyadékkal lehet eltávolítani.

A medence téliesítése

Az első lépés a medencevíz kitakarítása, kiporszívózása. Ezután elhelyezzük a fagytesteket a medencében. Ezzel a lépéssel megelőzzük a jég tágulásának káros hatásait. ami a medence falát érné!

A téliesítés során minden olyan csövet és gépészeti berendezést vízteleníteni kell ami a fagyhatár felett van. A szkimmereket befúvókat be kell dugózni.  A legjobb megoldás ha a gépeket fagymentes helyen tároljuk a tél folyamán

Ezután Téliesítő erős algaképződés gátló folyadékot öntünk a medence vizébe.

Utolsó lépésként pedig lefedjük a medencénket a medencetakaróval ami minden szennyeződéstől megvédi a medencénket